Uw winkelwagen

Verzendkosten:
6.95EUR
TOTAAL:
6.95EUR
Uitchecken

uw mandje is leeg

Duindoorn - ongelooflijk superfruit

Ik ben echt een geweldige vrucht!

De duindoorn werd binnen de geneeskunde al eeuwenlang gebruikt in de Tibetaanse regio, maar hij werd pas de afgelopen 20 jaar door wetenschappers en artsen in de westerse wereld bestudeerd. En uiteindelijk werd een lang vergeten, natuurlijk geneesmiddel wetenschappelijk erkend als een supervrucht. Dankzij de hoge concentratie van voedingsstoffen genezen en voeden de voedingssupplementen met duindoorn het lichaam van binnenuit. De duindoorn bevat natuurlijke eigenschappen voor celregeneratie en het behoud van een jonge uitstraling. Door de duindoorn regelmatig te gebruiken, kunt u de manier waarop u eruit ziet en u zich voelt verbeteren.

De vitamines in de duindoorn hebben een hogere concentratie dan in elk ander stuk fruit of groente. Hij bevat bijvoorbeeld 3 keer meer vitamine A dan wortels, 10 keer meer vitamine C dan sinaasappels, en 4 keer meer vitamine E dan zonnebloemzaden

Vitamine C

brinums

      Sinaasappels                              Kiwi                               Broccoli                                 Duindoorn

Vitamine E

brinums

         Amandelen                    Zonnebloempitten                 Duindoorn                         Tarwekiemolie

Vitamin A

brinums-3

Duindoorn heeft 3 x meer vitamine A dan wortelen

 

IK HEB 190 BIOACTIEVE VOEDINGSSTOFFEN!

  • 14 vitamines (A, B groep, C, D, K, P)

  • 22 vetzuren, waaronder:                

  • 18 aminozuren

  • Omega 3

  • Provitamines

  • Omega 6

  • 11 essentiële mineralen (zink, calcium, ijzer e.d.)

  • Omega 7

  • 42 soorten lipiden

  • Omega 9

  • Fenolen

  • 36 soorten flavonoïden

 

  • Sterke antioxidanten

 

KIJK WAT IK ALLEMAAL VOOR JOU DOE!

 

  • Ik zorg voor wonderen voor de huid met celregeneratie, en         
    verbeterde elasticiteit en geef een zacht gevoel

  • Ik verminder het risico op kwaadaardige tumoren

  • Ik vertraag het verouderingsproces en vernieuw de huidcellen

  • Ik versterk het immuunsysteem

  • Ik genees wondjes en barstjes

  • Ik ga de strijd aan met infecties en virussen

  • Ik verbeter de bloedcirculatie en voorkom vorming van cellulitis

  • Ik verbeter de gezondheid van de ingewanden

  • Ik vernieuw op natuurlijke wijze je energieniveaus

  • Ik maak het hart sterker en gezonder

  • Ik ben een sterke antioxidant

  • Ik activeer de hersenen en het geheugen

  • Ik ga huidverslapping tegen

  • Ik stabiliseer het zenuwstelsel

  • Ik voorkom ontstekingen

  • Ik verlicht de gevolgen van chemotherapie

  • Ik verlaag het cholesterolgehalte

  • Ik verbeter de seksuele potentie

 

Met andere woorden “Ik laat u stralen in gezondheid en schoonheid!”

Korte geschiedenis

De duindoorn komt oorspronkelijk uit het Himalayagebergte, waar het door zijn
natuurlijke kracht kon groeien bij hoogten van meer dan 4200 meter.
Historisch 
gezien waren de Chinezen de eersten die de duindoorn als medicijn
gebruikten. Ruim duizend jaar geleden werd er in Yue Wang Yao Zhen van
de
Tang Dynastie en in Sibu Yidian, het boek dat in de 8e eeuw werd
voltooid, 
over de duindoorn geschreven. Er werden dertig hoofdstukken gewijd
aan 
medicinale producten op basis van de duindoorn, waarbij de
farmacologische 
effecten werden genoemd voor het opwekken van slijm zodat
de longen weer 
energie krijgen, de vochtigheid wordt verspreid, de YIN wordt
getonifieerd en de 
YANG wordt versterkt.

Het medische gebruik van de duindoorn in die tijd bestond ook uit de
behandeling van brandwonden en huidletsel/-aandoeningen, het genezen van
wondjes en zonnebrand.Het hoge omega 7-gehalte van de duindoornbes
verklaart waarom deze in de oudheid zo heilzaam was voor de behandeling
van deze huidaandoeningen.

De duindoorn werd in Eurazië eeuwenlang gebruikt in de voeding en als
geneesmiddel.In het oude Griekenland stond de duindoorn bekend als een
geneesmiddel voor paarden, blaadjes, besjes en jonge takjes werden aan het
voer toegevoegd zodat paarden sterker werden en glanzend haar kregen. De
besjes, die de meeste vitamines en voedingsstoffen bevatten, werden in die tijd
zelfs aan racepaarden gegeven.

De duindoorn ontwikkelt snel een uitgebreid wortelsysteem en om die reden is
hij de perfecte plant voor het voorkomen van bodemerosie en landwinning. De
Europese planten groeien voornamelijk op rivieroevers, kuststroken en
hellingen. De duindoorn wordt hoofdzakelijk gevonden in gebieden met een
gematigd klimaat. Maar hij kan zich snel aanpassen aan variërende en extreme
weeromstandigheden, zoals temperatuurverschillen van -43 tot 40°C, droogte,
grote hoogten, zoutheid, alkaliteit en overstroming.

In modernere tijden werd duindoornsap ruim 20 jaar lang in de ruimte gebruikt
door Russische astronauten om hun gezondheid, stressbestendigheid en
weerstand tegen kosmische straling te versterken. Bovendien was duindoornsap de officiële drank van de Chinese atleten tijdens de Olympische Spelen.

 

Sterke antioxidant

Hartziekten en kanker zouden zich kunnen ontwikkelen door excessieve oxidatie die wordt veroorzaakt door vrije radicalen. Veroudering 
en ziekte houden hiermee verband. Vrije radicalen worden geproduceerd wanneer ons lichaam voedsel afbreekt of wanneer we worden blootgesteld
aan rook, vervuiling of 
straling. De opbouw van vrije radicalen met de tijd
is grotendeels 
verantwoordelijk voor het verouderingsproces. Dezelfde vrije
radicalen spelen 
een cruciale rol bij het ontwikkelen van kanker, hartziekten,
diabetes en 
hypertensie.

Antioxidanten zijn substanties die de oxidatieniveaus in het lichaam

verminderen.Een gezond persoon beschikt over een sterk oxidatiesysteem; het
systeem zelf wordt geprogrammeerd om de gevaarlijke substanties uit het
lichaam te neutraliseren en uit te scheiden.Met de jaren wordt dit systeem
echter zwakker; het wordt ook verergerd door continue stress, ziekte,
verslavingen, het gebruik van stimulerende middelen, onredelijk veel
zonnebaden, vervuiling, langdurige ontstekingen, trauma’s, voeding van slechte
kwaliteit e.d. De gevaarlijke vrije radicalen hebben impact op vele organen, in
het bijzonder het hart- en vaatstelsel.Het veroorzaakt een verhoogd
cholesterolgehalte, verminderde elasticiteit van bloedvaten en hypertensie.De
huid, de ogen, het immuunsysteem en de verbindingsweefsels hebben hierdoor
ook veel te verduren.

 
Antioxidanten zijn de meest krachtige opponenten van vrije radicalen die
lichaamscellen vernietigen.De duindoorn is een van de sterkste antioxidanten
die sinds lange tijd bekend is; ze heeft een hoog gehalte aan natuurlijke
antioxidanten: vitamines C, E, A, bètacaroteen, seleen, flavonoïde e.d.

 

Vitamines

Vitamin A and carotenoids

Vitamine A is een groep van antioxidantverbindingen die een belangrijke rol spelen bij het gezichtsvermogen, de groei van de botten en een gezond immuunsysteem. Vitamine A draagt ook bij aan de algemene gezondheid van de ogen, slijmvliezen en helpt de huid effectief beschermen tegen bacteriėn en virussen, terwijl het risico op ontstekingen, ademhalingsproblemen en andere infectieziekten worden verminderd. Duindoorn bevat een hogere concentratie aan vitamine A dan alle andere bronnen. Hij bevat 3 keer meer vitamine A dan wortels. De duindoorn bevat acht verschillende soorten carotenoïden. De meest actieve is ß (bèta)caroteen, van waaruit retinol vitamine A vormt. Recente studies hebben bewezen dat carotenoïden de werking van kankerverwekkende substanties die verantwoordelijk zijn voor de vorming van kwaadaardige tumoren, kunnen bestrijden.

Literatuur bronnen

Er zijn meer dan 5000 wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd in de wereld over de gevolgen van Duindoorn op de gezondheid. We hebben een paar bronnen voor u verzameld om u inzicht te geven in de complexe aard van de Duindoorn.
 
Het is belangrijk dat de westerse wetenschapper begrijpt dat na onlangs begonnen onderzoek nu al duidelijk is dat de Duindoorn een van de meest waardevolle planten ter wereld is. PubMed alleen (in samenwerking met de VS National Library of Medicine en het National Institute of Health heeft sinds 1950 meer dan 16 miljoen wetenschappelijke publicaties geplaatst) heeft al meer dan 175 onderzoeken over de Duindoorn gepubliceerd.
 
De informatie op deze website is gebruikt materiaal uit de onderstaande bronnen. Materialen kunnen zijn bewerkt voor de inhoud en lengte. Voor meer informatie, neem dan contact op met de hieronder genoemde bronnen.

_____________________________________________________________________________________

Berges RR, Windeler J, Trampisch HJ, et al. Randomised, placebo-controlled, double-blind clinical trial of beta-sitosterol in patients with benign prostatic hyperplasia. Beta-sitosterol Study Group. Lancet. 1995;345:1529–1532.

Berges RR, Kassen A, Senge T. Treatment of symptomatic benign prostatic hyperplasia with beta-sitosterol: an 18-month follow-up. BJU Int. 2000;85:842–846.

Batool Farhat, Shah Hussain  Asad, Syed Dilnawaz Ahmed, Darakhshan Jabeen Haleem. Oral Supplementation of Sea Buckthorn (Hippophae Rhamnoides L. Spp. Turkestanica) Fruit

Cenkowski S, Yakimishen R, Przybylski R, Muir WE. Quality of extracted sea buckthorn seed and pulp oil, Can Biosystems Engin 48:3.9-3.16, 2006.http://engrwww.usask.ca/oldsite/societies/csae/protectedpapers/c0508.pdf

Different subspecies and harvesting times. J Agric Food Chem. 2006 Oct 18;54(21):8065-70.

Dharmananda S. Sea buckthorn. Institute of Traditional Medicine Online, 2004,http://www.itmonline.org/arts/seabuckthorn.htm

Extract Modifies Haloperidol Induced Behavioral Deficits and Increases Brain Serotonin Metabolism.

Gorbatsova J, Lõugas T, Vokk R, Kaljurand M. Comparison of the contents of various antioxidants of sea buckthorn berries using CE. Electrophoresis. 2007 Nov;28(22):4136-4142.

Henry, Thomas, DHA levels implicated in epilepsy, American Academy of Neurology 04/05/2004, Emory University School of Medicine.

Institute of Clinical Medicine, University of Tromso, Tromso, Norway, Department of Medicine .Minerva Med. 2002 Oct;93(5):357-63.

International Seabuckthorn Association, Beijing, China, August, 2005.

Klippel KF, Hiltl DM, Schipp B. A multicentric, placebo-controlled, double-blind clinical trial of beta-sitosterol (phytosterol) for the treatment of benign prostatic hyperplasia. German BPH-Phyto Study group. Br J Urol. 1997;80:427–432

Kadow C, Abrams PH. A double-blind trial of the effect of beta-sitosteryl glucoside (WA184) in the treatment of benign prostatic hyperplasia. Eur Urol. 1986;12:187–189.

Kemp , Stephan, Ph.D, Watkins Paul, M.D.,Ph.D, Changshun Li, Chang Xinmin, Wang Fenrong. Very long-chain fatty acids and adrenoleukodystrophy. First Teaching Hospital of Xian Medical University. A Clinic Observation: Seabuckthorn Seed Oil Treatment of Reflex Esophagitis.HIPPOPHAE . 1996, Vol.9 (4): 40-41.

Kallio H, Yang B, Peippo P, Tahvonen R, Pan R. Triacylglycerols, glycerophospholipids, tocopherols, and tocotrienols in berries and seeds of two subspecies (ssp. sinensis and mongolica) of Sea Buckthorn (Hippophaë rhamnoides). J Agric Food Chem. 2002 May 8;50(10):3004-9.

Larmo P, Alin J, Salminen E, Kallio H, Tahvonen R. Effects of sea buckthorn berries on infections and inflammation: a double-blind, randomized, placebo-controlled trial, Eur J Clin Nutr. 2007 Jun 27.

Li TSC, Beveridge THJ. Sea buckthorn: a new medicinal and nutritional botanical. Agriculture and Agri-Food Canada, Publication No. 10320E, Ottawa, 2007.

Li TSC, Beveridge THJ. Sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.): production and utilization. National Research Council of Canada, Research Press No. 46317, ISBN 13-9780660190075

Marcus C.C.W. Elliott M.D.Seabuckthorn, Hippophae Rhamnoides L, A Whole Food Answer to Better Nutrition. - 2005

 Schulz V, Hansel R, Tyler VE. Rational Phytotherapy: A Physicians' Guide to Herbal Medicine. 3rd ed. Berlin, Germany: Springer-Verlag; 1998:231.

Sakti Jana, William R. Schroeder and Branka Barl, FINAL REPORT Sea buckthorn cultivar and orchard development in Saskatchewan July.12.2002

http://www.shinyhorse.com/index.html

Seabuckthorn (Hippophae L.), a Multipurpose Wonder Plant. Vol. II: Biochemistry and Pharmacology. Editor-in-Chief: Virendra Singh - 2006

Seaberry, Hippophae rhamnoides L., United States Department of Agriculture, Natural Resources Conservation Service, http://www.naturalproductsinsider.com/

Singh V, Gupta RK, Sawhney RC, Arumughan C. Tocopherols and carotenoids in fruit pulp oil of seabuckthorn growing in dry temperate Himalayas, In: Proceedings of the 2nd Conference of the 

Tiitinen KM, Hakala MA, Kallio HP. Quality components of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides) varieties. J Agric Food Chem. 2005 Mar 9;53(5):1692-9.

Yang B, Kallio HP. Fatty acid composition of lipids in sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berries of different origins. J Agric Food Chem. 2001 Apr;49(4):1939-47.

 Yang B, Karlsson RM, Oksman PH, Kallio HP. Phytosterols in sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berries: identification and effects of different origins and harvesting times. J Agric Food Chem. 2001 Nov;49(11):5620-9.

Yang B, Linko AM, Adlercreutz H, Kallio H. Secoisolariciresinol and matairesinol of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berries of

Wilt TJ, MacDonald R, Ishani A. Beta-sitosterol for the treatment of benign prostatic hyperplasia: a systematic review. BJU Int. 1999;83:976–983.

 Zeb A. Important therapeutic uses of sea buckthorn (Hippophae):  review. J Biol Sci 4:687-693, 2004.http://ansijournals.com/jbs/2004/687-693.pdf

 Zeb A. Chemical and nutritional constituents of sea buckthorn juice. Pak J Nutr 3:99-106, 2004.

Zeb A. Anti-carcinogenic potential of lipids from Hippophae: evidence from the recent literature, Asian Pacific J Cancer Prev 7:32-5, 2006

 http://www.apocp.org/cancer_download/Volume7_No1/Zeb.pdf

Visa  MasterCard Maestro idealPaypal